Bidragen

Vi presenterar stolt årets kompositörer!

Bidrag nr 1: This Feeling

Text och musik: Alicia Pettersson


Alicia om låten: Den handlar om att man i perioder kan känna sig ensam och otillräcklig. Man kan bli överväldigad av tankar som säger att man inte är bra eller stark nog.

Bidrag nr 2: Vackrare förut

Text och musik: Leia Wolcher

Leia om låten: Främst handlar det om hur vänskap och kärlek kan kännas stark och helt underbar till början med att dina egna tankar kan förstöra det. Sedan hur det känns som alla runt omkring dig är mycket bättre än dig, eftersom det känns som de inte har likadana tankar. Vilket skapar en inre konflikt inom dig.

Bidrag nr 3: Excuses

Text och musik: Clara Hermansson

Clara om låten: Låten kan tolkas på olika sätt. Det mest uppenbara är att den handlar om två personer som känt varandra länge men som glider isär. Min första tanke var däremot att låten speglar en inre konflikt hos en person.

Bidrag nr 4: My Fire

Text & Musik: Malin Gustafsson

Malin om låten: Handlar om hur musiken räddat mig många gånger. Musiken är väldigt mycket för mig och låten handlar om att när jag står på scen eller sjunga hamnar jag i vad som kallas the zone.


Bidrag nr 5: Be alright

Text och musik: Alicia Pettersson

Alicia om låten: Den handlar om att livet ibland kan kännas otroligt tufft. Tittar man sig dock omkring lite så upptäcker man att allt inte bara är mörkt, utan att det fortfarande finns hopp. Det är svårt, men till slut kommer det bli bra.

Bidrag nr 6: Alone

Text och musik: Carl Fortea

Carl om låten: Ett förhållande som kanske inte var menat att fungera. Väldigt nostalgisk. En förlåtande och förlösande låt.

Bidrag nr 7: Falling

Text och musik: Clara Hermansson

Clara om låten: Låten handlar om två individer som som inte fungerar bra tillsammans. Den är skriven ur den ena personens perspektiv och att hon/han vill ta sig ut ur den relation de har byggt upp.

Bidrag nr 8: Backup

Text: Ida Pettersson

Musik: Alfred Sanfridsson

Ida och Alfred om låten: Att behöva växa upp utan att veta vart du är på väg, samtidigt som de runt omkring dig har en plan för sina liv där du kanske inte alltid finns med.